Flyttat till K1

Nu har man flyttat från Livgardet till K1, så nu ska vi så smått börja med hästutbildningen  som vi sen kommer varva med vapen och fältutbildningen. K1 ligger vid Stockholm Stadion på Östermalm, inte långt från T-centralen. Tycker det är både positivt och negativt med flytten. Har även varit gruppchef nu i veckan, tycker det har varit relativt roligt faktiskt och jag tror att det gick rätt bra ändå. Var även meningen att jag skulle ut i fredags och igår också för den delen. Men jag var lite för optimistisk och trodde jag skulle kunna ha högklackat men det tyckte inte min tass om alls så jag pallade inte och åkte till K1 och sov i stället. Igår åkte jag hit ut till mamma och då bjöds det på glögg och pepparkakor sen var det gäster här och käkade middag igår. Så det har alltså varit en lugn helg, men jag undrar när jag kan använda klackar igen, faaaan pallar inte med detta alltså. Känner mig värsta handikappad, jag kan inte träna så som jag vill, jag kan inte ens gå ut och festa. Ingen konditionsträning, ingen intervallträning, kan inte ge allt i lumpen.. Jag blir så less.

FANFANFANFANFANFAN!!!!!

Hejsan!
Hemma igen efter ännu en vecka. Det har varit en rolig vecka tills i torsdags, vi har skjutit in våra vapen, "lekt" lite krig med camofärg, marschat lite osv. Då hade vi "fälttestet" (fast utan all utrustning), sen så hade vi stridshinderbanan. Där jag självklart gick och stukade foten på ett av de lättaste hindrena, eftersom man inte hade lika bra fokus då. Alltså FAAAAAAN säger jag bara, vad fan är det här!? Inte nog med att jag redan har problem med benen, nu ska jag ha problem med foten också, och jag lovar det var inte en liten stukning heller. 1a seregeant lade ett första förband direkt som jag fick gå med resten av dagen, vi hade sjukvårdsutbildning och vapenvård och vapentjänst så det var inte lite påfrestande. Nu så är foten jättesvullen och blålila & röd på sina ställen. Det här var verkligen det sista jag behövde. Och jag som ska vara gruppchef till veckan. Helvete, vad är det för jävla otur jag har?!
Jag ska till Cityakuten idag och kolla upp den, inte en dag för  tidigt..

Back to reality

Idag har jag varit med mamma bort till Barkarby och shoppat lite. Hittade mig två par byxor, gött! Nu blir det snart mat, biff stroganoff, gött! Sen blir det tillbaka till Livgardet, ska möta upp Lovisa i Kungsängen, gött! Hehe, det är mycket som är gött nu, eller? Imorgon så drar verkligheten igång igen, jag slipper dock fysen för då ska jag till sjukgymnasten, har ju fortfarande problem med de förbannade benen, inte så gött. Hoppas jag kan få lite mer klarhet var problemet sitter nu också så man kan få börja springa igen nån gång.
Nej nu ska jag käka sen tar jag pendeln till Kungsängen, hörs om en vecka! 
Håll tummarna att jag inte dör av utmattning denna veckan
:)

Dagens träningsinspiration

Mandy Moore

Andra veckan avklarad!

Nu är det lördag och igår kom jag hem ifrån min andra vecka i lumpen. Det har varit en väldigt lärorik och rätt hård vecka, kul har det varit också. Vi har haft kallt väder utbildning och skjutit första gången med våra AK5'or. I torsdags så hade vi våra första marsch också, och det var det jobbigaste jag gjort i hela mitt liv, i alla fall vad det kändes som just då. Vi marscherade till skjutbanan och sköt. Det värsta var nog alla tio minuterspauser, vi ska lära oss att byta strumpor, sätta på oss värmejacka och mössa och hinna vila på det, det går förfasiken inte. Ni anar inte vilken tid det bara tar att knyta upp kängorna med all den utrustning man bär, men jag ska minsann klara det tids nog. Övning ger som sagt färdighet. Sen har vi haft knivutbildning, massa exercis, haft föreläsningar och vapenlektioner. Vi har fått lära oss hur det är att verkligen slänga i sig maten, vi har gymmat, vi har fått jävligt ont i kroppen, underbart!
Det var i väldigt korta drag, den andra veckan på Livgardet, nästa vecka är det PEK-utbildning, då kommer vi spendera mesta tiden på skjutbanan och Jonsson ska testa på att vara gruppchef.

Första veckan avklarad

Nu har jag avklarat första veckan i lumpen. Det har varit kul, jag har träffat många härliga människor och ser verkligen fram emot dessa 11 månader! Det har ju varit rätt hårt också kan jag säga. Första dagen körde vi lite BRAK. Vi körde armhävningar på asfalten som var iskall, lite isig och blöt, det var helt galet jobbigt.
Sen har vi gjort BEEP-testet en gång och hämtat ut vapen. Sen i förrgår sprang vi en liten runda med full stridsutrustning (vapen, hjälm, kängor, stridsväst, skyddsväst och kläder) helt galet jobbigt! Vi fick höra att vi ska springa 2 km på under 12.30 min, fattar ni hur galet det är eller?!
Jag ska köpa en ny digitalkamera så fort jag får pengar så jag kan ta rediga bilder ifrån lumpen, tills dess får jag beskriva så gott jag kan hur det är. En lite tråkig sak är dock att jag fortfarande har jätteont i insidan av båda benen, det blir ju inte bättre av ansträngningen i det militära. Jag vet inte hur jag ska göra för att det ska bli bättre, det har ju varit såhär sen slutet av september och det har snarare blivit värre inte bättre. Ska dock köpa mig ett par gelsulor och kanske något stödjande för benen. Sen måste jag nog se till att få röntga benen så jag får se vad det är, för om det forsätter såhär kan det bli kroniskt, om det inte redan är det.. :(

Dagen D

Nu är jag spänd som fan, om en halvtimme ska jag ta bussen sen bär det av mot Livgardet. Gissa om jag är nervööös. Men det kommer nog gå bra hoppas jag, heh. Kommer troligen inte uppdatera på ett litet tag lär ha fullt upp med att bli utskälld, drillad och allt vettevad..
får gå in i rollen som spiderman, hehe, det här klarar jag
puss på er!

RSS 2.0